strama upp huden
med trådlyft Uppsala

föryngrande effekt med trådlyft

Om du bor i Uppsala och söker behandling med trådlyft har du kommit rätt. och Proceduren kring trådlyft är mycket enkel. Vid genomförandet av behandlingen placeras trådarna i ansiktet eller på kroppen och därefter tar det 6-12 månader innan trådarna bryts ner i kroppen. Trådlyft är en ny metod som på ett naturligt sätt stimulerar din kropp för att producera kollagen och elastin som i sin tur resulterar i en uppstramning av huden utan kirurgi. Behandlingen går snabbt, är minimal invasivt och utförs helt utan narkos. PDO står för Polydioxanon som är sterila, brytbara trådar som stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden vilket ger en föryngrande effekt. Efter att själva tråden brutits ned finns den uppstramande effekten kvar i upp till 2 år.

Vacker Uppsala använder enbart CE-märkta, välbeprövade och godkända PDO-trådar. 

Släta PDO- trådar bygger fasthet över tid

Släta PDO trådar är trådar som är tunna som en sytråd. I processen här använder man fler trådar och lägger dessa strax under dermis och trådlyftet kan beskrivas som att man bygger in en lättare korsett över en yta där man över tid vill strama åt eller bygga tillbaka fasthet i huden. Här kan man antingen börja försiktigt för att ”prova på”, men för att få större resultat bör man i behandlingen undvika att lägga för få trådar. Många av våra kunder blir frestade att jobba nästan enbart med hullingar eftersom hullingar ger ett omedelbart lyft, men då kan man också missa nyttan med de släta trådarna. 

En person som tappat mycket elasticitet i huden så kan man dra tillbaka huden med hullingtrådar, men det ger ingen förbättrad hudkvalitet. Det är här de släta PDO-trådarna spelar en viktig roll. För att erhålla elasticiteten, eller förbättra fasthet, bygga in stödkorsett i huden, erhålla glow i huden och ha den där naturligheten med fasthet så är de släta PDO-trådarna som man bör underhålla med. Hållbarheten är ca 1-1,5 år, Men vi brukar rekommendera att underhålla med släta trådarna ca var 6e månad om man vill bygga in bättre hud över tid.

Kollagenet som bildas är oerhört effektivt gällande att strama åt huden (mängdberoende och vilken stadga man har från början). 
Men de släta trådarna självt ger inte ett direkt lyft , utan ska ses som en underhållande behandling för att förbättra hudens kvalitet och fasthet.

PDO hullingtrådar ger omedelbart lyft

Hullingtrådar är  trådar som har små ”taggar” på trådarna. Hullingarna sätts något djupare i vävnaden och dessa taggar fäster i vävnaden och ger ett omedelbart och synbart lyft (men som med alla behandlingar så behöver man genomgå en läkningsperiod). Även här kommer kroppen att bygga upp kollagen kring trådarna som bidrar till att förbättra resultatet vecka för vecka och strama åt huden. Precis som med släta PDO-trådar gäller principen om attfler trådar ger mer lyftresultat, och Vacker Uppsala konsulterar alltid före behandling för att kunna konsultera kring vad som är lämpligt för just dig. Hullingtrådarna sätts in med icke vass nål vilket gör att man oftast undviker blånader. I de fall det det blir blånader så är de väldigt små. Här ingår givetvis tandläkarbedövning som gör ingreppet närapå smärtfritt.

Fördelar med behandlingen

Före- och efter bilder

VAnliga frågor om trådlyft

Trådarna som används för behandlingen förs in i huden med en tunn nål och känns väldigt lite. I de flesta fall kan man bortse användning av bedövning men det erbjuds självklart vid önskemål.

Behandlingstiden är olika beroende på vilket område du önskar behandla, vilka trådar vi använder, samt om du önskar bedövning eller inte.

Vi på Vacker Uppsala använder PDO-trådar som är vänliga för hudvävnaden samtidigt som de är nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen. Denna typ av trådar används till och med vid hjärnkirurgi.

Denna behandlingsform passar de allra flesta (oavsett kön) som upplever tecken på åldrande eller förslappning av huden. Trådlyft är ett perfekt alternativ för dig som inte vill genomgå kirurgi men ändå vill ha ett lyft på specifika områden.

Beroende på din ålder och hur slappa de behandlade områdena är kan ett resultat vanligtvis förväntas mellan 2-4 månader. Tillförseln av vitaminer och en hälsosam livsstil ökar även den naturliga kollagenproduktionen och därmed förbättrar ditt resultat.

Kontakta gärna oss om du undrar något som du inte fick svar på. Maila till info@vackeruppsala.se